HTML

A LeitnerLeitner Közép-Európa egyik legjelentősebb adótanácsadó, könyvelő és könyvvizsgáló vállalatcsoportja. Tizenhárom Közép-Európában működő irodánknak, több mint 50 éves tapasztalatunknak és közel 700 felkészült kollégánknak köszönhetően mély ismeretekkel rendelkezünk a térség államainak jogszabályi környezetéről. Az egész világot behálózó szakmai kapcsolataink azonban azt is lehetővé teszik, hogy ügyfeleinket a legjobb megoldásokkal támogathassuk a régión határain túl is.

Elismerések

kivalo_tag_vedjegy_kicsi.jpg

Címkék

adatszolgáltatás (2) adminisztráció (5) adóellenőrzés (30) adóellenőrzések (4) adóelőny (5) adófizetési biztosíték (1) adófolyószámla (1) adókedvezmény (35) adómentes juttatás (2) adórendszer (5) adótartozás (1) adóváltozások 2017-es nyári csomag (5) adózás rendje (3) adózói minősítés (2) áfa (33) áfakulcs (1) általános forgalmi adó (2) árfolyamnyereség (1) art (1) Balázs Péter (6) behajtási költségátalány (4) BEPS (5) béren kívüli juttatás cafetéria (7) bérszámfejtés (3) beruházás (7) beszámoló (2) bírság (24) cégkapu (2) dr. Menczel-Kiss Gellért (7) dr. Rácz Nóra (4) egészségbiztosítás (5) egészségügyi hozzájárulás (1) eho (6) EKAER (10) elektronikus ügyintézés (2) Elek Diána (10) elévülés miatti rendezés (1) ellenőrzött külföldi társaság (1) előadóművészet (5) élőzenei adókedvezmény (1) eSZJA (1) EU (7) expat (4) fejlesztési adókedvezmények (11) filmalkotások (5) Hajdu Bernadett (2) helyi iparűzés adó (5) hibrid eszközök (1) IFRS (3) illeték (4) Jancsa-Pék Judit (67) járulék (1) jogdíj (3) K+F (3) Kálmán Veronika (3) kamatjövedelmek adózása (1) kapcsolt vállalkozás (4) kiküldetés (7) kisadók (5) könyvvizsgálat (3) környezetvédelmi termékdíj (6) külföldi munkavállalás (6) különadó (5) kutatás-fejlesztés (1) látványcsapatsport (5) LeitnerLeitner (9) Macsuka Nikolett (1) magánemberek (4) Major Valéria (1) Mladonyiczki Balázs (4) mobilitási célú lakhatási támogatás (1) munkavállalói résztulajdonosi program (2) növekedési adóhitel (1) NYESZ (1) nyilvántartás (16) nyugdíj-előtakarékossági számla (1) nyugdíjbiztosítás (2) olimpiai adókedvezmény (1) online számlázó programok (2) osztalék (2) Palicz Marianna (1) Pintér Gabriella (1) regisztráció (3) reklámadó (8) részvény (1) Siklós Márta (26) start-up (1) számvitel (8) számviteli politika (2) személyi jövedelemadó (5) személyi jövedelmadó bevallás (5) szja (27) Taga György (1) tagi kölcsön (1) tao (1) társadalombiztosítás (1) társasági adó (22) tartós befektetési számla (1) TBSZ (1) tőkejövedelmek (3) tőkepiaci ügylet adózása (1) törzstőke (3) transzferár (13) túlfizetés (1) turizmusfejlesztési hozzájárulás (1) uniós támogatás (3) Vályi Beáta (1) Címkefelhő

Hogyan készüljünk fel a vállalati K+F kedvezmények igénybevételére

2017.09.11. 09:00 leitnerleitner

Bár számos adókedvezmény és pályázati támogatás áll rendelkezésre a kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására hazánkban, a bonyolult jogszabályok, a szigorú ellenőrzések és szankciók miatt kevesebben veszik igénybe ezeket a kedvezményeket, mint ahányan ténylegesen megtehetnék ezt. Ugyanakkor e terület adózásában jártas szakértő bevonásával és szabályos „ügymenettel” kockázatok nélkül lehet élni a kedvezményekkel.

business-561388_960_720.jpg

Címkék: adminisztráció jogdíj beruházás bírság adókedvezmény adóellenőrzés adóelőny K+F adóellenőrzések Jancsa-Pék Judit fejlesztési adókedvezmények

Még egy szó a Cégkapuról

2017.09.08. 10:09 leitnerleitner

Ahogy azt előző bejegyzésünkben is megírtuk a Cégkapu-szolgáltatás egy biztonságos kézbesítési címként is működő elektronikus tárhely. 2018-tól ez lesz a gazdálkodó szervezetek hivatalos elérhetősége, míg a cégek egymás közt továbbra sem ezen keresztül tartják a kapcsolatot. A Cégkapuhoz kapcsolódóan alakítottak ki egy új azonosítási szolgáltatást is: a Központi Azonosítási Ügynököt (KAÜ), amely teljes körűen és hitelesen azonosítja a kérelmezőt, és kapcsolatot nyit a felhasználók és az intézmények között.

25701949995_83cf176820_b.jpg

Címkék: regisztráció adminisztráció nyilvántartás elektronikus ügyintézés cégkapu dr. Rácz Nóra

Kevesebben veszik igénybe a vállalati K+F kedvezményeket, mint ahányan ténylegesen megtehetnék

2017.09.06. 15:49 leitnerleitner

Talán kevesen tudják, de a kutatás-fejlesztési tevékenység kitüntetett helyzetben van a magyar adórendszerben. Számos adókedvezménnyel és pályázati támogatással igyekszik az állam ösztönözni a vállalkozásokat, hogy minél több innováció szolgálja gazdaságunk fejlődését.

letoltes.png

Címkék: adminisztráció jogdíj bírság adókedvezmény adóellenőrzés adóelőny kutatás-fejlesztés K+F adóellenőrzések Jancsa-Pék Judit fejlesztési adókedvezmények helyi iparűzés adó

Változások az adózás rendjében

2017.09.05. 10:10 leitnerleitner

Két jogszabály módosításával hamarosan változik az adózás rendje – a jogszabály véglegesítése még idénre, hatályba lépése pedig jövő januárra várható. Módosul egyrészt az adóigazgatási rendtartás, mely az általános eljárási szabályokat tartalmazza, másrészt az adózás rendjéről szóló törvény módosításával az adókötelezettségekhez kapcsolódó speciális részleteket szabályozzák majd újra. Bár a tervezetek kidolgozása során törekedtek az adóhatóság „ügyfélbarát” jellegének erősítésére, ezzel javítandó a közteherviselés hatékonyságát; azonban a szabályok két külön törvénybe bontása és az ezekhez kapcsolódó számos további végrehajtási rendelet várható megjelenése koránt sem egyszerűsíti majd az adóeljárásokat. Az adózói bizonytalanságot ráadásul előre láthatólag csak még tovább növelik majd, a 2018. január 1-vel egyszerre hatályba lépő, ugyanezen területet érintő további új törvények: a közigazgatási, az általános közigazgatási, valamint a polgári perrendtartásról.

folyamat.jpg

Címkék: adminisztráció bírság adóellenőrzés adózás rendje adóellenőrzések Jancsa-Pék Judit

Van már cégkapuja? Ha nincs, regisztráljon!

2017.08.18. 11:04 leitnerleitner

A 2017. január 1-jén már létező gazdálkodó szervezetnek 2017. augusztus 30-áig létre kell hozniuk és be kell jelenteniük az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségüket a Rendelkezési Nyilvántartásba. Ennek előfeltétele a cégkapu szolgáltatásra történő regisztráció.

monitor-1356061_960_720.jpg

Címkék: regisztráció adminisztráció nyilvántartás elektronikus ügyintézés cégkapu Jancsa-Pék Judit

Országonkénti jelentéstételi kötelezettség (CbC Riporting)

2017.07.24. 14:17 leitnerleitner

A nemzetközi szintű adóelkerülés érdekében az OECD államok meghatároztak egy cselekvési tervet, a BEPS-et, melynek 13. pontjában a transzferár-nyilvántartást kiegészítve az országonkénti jelentés készítését (Country–by–Country Report) határozták el a multinacionális vállaltok számára. Az új jogintézmény hazai jogrendbe való átültetéséről 2017. május 3-án döntött az Országgyűlés.

seven_continents_australia_not_oceania.png

Reklámadó újratöltve - adó-visszatérítés vagy milliárdos bírság

2017.07.13. 10:48 leitnerleitner

A reklámadó a magyar adórendszer talán legvitatottabb adóneme európai szinten is, melynek története újabb fordulópontjához érkezett. Ismét változnak a szabályok, adó-visszatérítés, de a milliárdos bírság lehetősége is benne van a pakliban! A legújabb módosítások 2017. május 26-án és július 1-jén léptek hatályba, de nem szabad azonban elfelejtkezni a már 2017. január 1-jétől érvényben lévő szankciókról sem.

reklam_kisebb.jpg

Címkék: bírság nyilvántartás különadó reklámadó Jancsa-Pék Judit

Bevezetés a fejlesztési adókedvezmények világába

2017.07.10. 10:09 leitnerleitner

A vállalkozók sokszor szembesülnek azzal, hogy nincs elég forrásuk ötleteik megvalósításához, hogy túl sok adót kell fizetni, és ami még bosszantóbb sokszor csak egy-egy beruházás lezáráskor utólag értesülnek arról, hogy milyen kedvezményekről maradtak le. Pedig az adózás terén sokkal több lehetőség áll a vállalkozók előtt, mint gondolnák.

valtozas_ugras_blogra.jpg

Címkék: beruházás adókedvezmény adóelőny Jancsa-Pék Judit fejlesztési adókedvezmények

Megjelent az online számla-adatszolgáltatás szabályainak első tervezete

2017.07.04. 12:16 leitnerleitner

A számítógéppel kiállított számlák adóhatóság felé történő online adatszolgáltatásának bevezetésével az áfa- és adózási adminisztráció egyik legjelentősebb változása köszönt ránk hamarosan. Az online pénztárgépek és az EKÁER hadba állítása után ennek az eszköznek köszönhetően még kevesebben tudnak majd elbújni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mindent látó szeme elől. Persze a rendszer még mindig nem fog mindent és mindenkit elérni, mégis a vállalkozások jelentős részére komoly feladatok várnak az új rendszer bevezetésével.

canadadatabases_nagy.jpg

Címkék: áfa adóellenőrzés adatszolgáltatás általános forgalmi adó Jancsa-Pék Judit online számlázó programok

Az adózás rendjéről szóló törvény is több ponton módosul

2017.06.23. 10:00 leitnerleitner

A frissen kihirdetett 2017-18-as adócsomag az adózás rendjét is érinti. A módosítások döntő többségét a gazdaság további fehérítése érdekében vezetik be. Új adminisztratív kötelezettségek várnak az adózókra, jön az adózói feketelista és egy új jogintézmény, az adófizetési biztosíték is megjelenik.

kitor_a_labirintusbol_kicsi.jpg

Címkék: art adózás rendje adóváltozások 2017-es nyári csomag adófizetési biztosíték