HTML

A LeitnerLeitner Közép-Európa egyik legjelentősebb adótanácsadó, könyvelő és könyvvizsgáló vállalatcsoportja. Tizenhárom Közép-Európában működő irodánknak, több mint 50 éves tapasztalatunknak és közel 700 felkészült kollégánknak köszönhetően mély ismeretekkel rendelkezünk a térség államainak jogszabályi környezetéről. Az egész világot behálózó szakmai kapcsolataink azonban azt is lehetővé teszik, hogy ügyfeleinket a legjobb megoldásokkal támogathassuk a régión határain túl is.

Elismerések

kivalo_tag_vedjegy_kicsi.jpg

Címkék

adóellenőrzés (26) adóellenőrzések (1) adókedvezmény (29) adómentes juttatás (2) adórendszer (5) adózás rendje (1) adózói minősítés (2) áfa (30) Balázs Péter (6) behajtási költségátalány (4) BEPS (4) béren kívüli juttatás cafetéria (7) bérszámfejtés (2) beruházás (5) beszámoló (2) bírság (19) dr. Menczel-Kiss Gellért (7) dr. Rácz Nóra (3) egészségbiztosítás (5) EKAER (10) Elek Diána (10) előadóművészet (5) élőzenei adókedvezmény (1) EU (7) expat (4) fejlesztési adókedvezmények (8) filmalkotások (5) Hajdu Bernadett (2) helyi iparűzés adó (3) IFRS (2) illeték (3) Jancsa-Pék Judit (53) Kálmán Veronika (3) kapcsolt vállalkozás (4) kiküldetés (6) kisadók (4) könyvvizsgálat (3) környezetvédelmi termékdíj (6) külföldi munkavállalás (6) különadó (4) látványcsapatsport (5) LeitnerLeitner (9) Macsuka Nikolett (1) magánemberek (3) Major Valéria (1) Mladonyiczki Balázs (4) mobilitási célú lakhatási támogatás (1) munkavállalói résztulajdonosi program (2) növekedési adóhitel (1) nyilvántartás (13) nyugdíjbiztosítás (2) olimpiai adókedvezmény (1) osztalék (1) Palicz Marianna (1) Pintér Gabriella (1) regisztráció (1) reklámadó (7) Siklós Márta (26) start-up (1) számvitel (8) számviteli politika (2) szja (19) Taga György (1) tagi kölcsön (1) társasági adó (21) törzstőke (2) transzferár (12) turizmusfejlesztési hozzájárulás (1) uniós támogatás (3) Vályi Beáta (1) Címkefelhő

Használja ki az Önhöz legjobban illő adókedvezményt!

2017.02.06. 13:25 leitnerleitner

A magyar adórendszer számtalan különféle kedvezményt és ösztönzőt alkalmaz a beruházások, a kutatás-fejlesztés, a foglalkoztatás növekedés, a cégstruktúrák átszervezése, valamint a támogatások kapcsán egyaránt.

0621_infografika_adokedvezmenyek.jpg

Jelen blogbejegyzésünkben a 2017. január 1-től elérhető új kedvezményeket gyűjtöttük össze.

Címkék: beruházás adórendszer adókedvezmény társasági adó start-up Jancsa-Pék Judit látványcsapatsport filmalkotások fejlesztési adókedvezmények élőzenei adókedvezmény mobilitási célú lakhatási támogatás

A reklámadó új szabályai sokaknak okozhatnak fejfájást

2017.01.17. 13:08 leitnerleitner

A reklámozók helyzete adózási szempontból eddig sem volt éppen könnyű, de 2017. január 1-jétől a terület még szigorúbban ellenőrzötté vált. Ráadásul a nagy internetes tartalomszolgáltatók üldözésének akár a nemzetközi hátterű hazai vállalkozások csoportszintű marketing részlegei is áldozatul eshetnek. Éppen ezért a vállalatcsoportok Magyarországra átnyúló reklámtevékenységét érdemes mihamarabb újra átvizsgálni.

appok_1.jpg

Címkék: regisztráció bírság különadó reklámadó Jancsa-Pék Judit

Utazás a 9%-os társasági adó körül: okok és következmények, dilemmák és magyarázatok

2016.12.19. 17:01 leitnerleitner

Jövőre egységesen – forgalomtól, mérettől függetlenül – kilenc százalékos lesz a társasági nyereségadó. Ez az elsőre egyszerűnek hangzó változás számos – elméleti és gyakorlati – kérdést vet fel. Cikkünkben ezeket gyűjtjük csoportba, majd pedig ezek közül a bonyolultabbaknak külön cikkeket is szentelünk.

large_breaking_wave.jpg

Címkék: adókedvezmény kapcsolt vállalkozás társasági adó Jancsa-Pék Judit fejlesztési adókedvezmények

Csökken a társasági adó kulcsa – változik a fizetendő adóelőleg

2016.12.16. 15:13 leitnerleitner

A szociális partnerekkel való megállapodás részeként a kormány jövőre bevezeti az egységes 9%-os társasági adót. Ez a korábbi 500 millió forint feletti adóalapra fizetett 19%-hoz képest jelentős, míg az 500 millió forintig 10%-os kulcshoz képes kismértékű csökkentést jelent.

fireworks-804838_960_720.jpg

Adómentes lakáscélú támogatás juttatási rendszerének változásai

2016.11.18. 12:55 leitnerleitner

2016. augusztus 1-től munkáltatói lakhatási támogatás szabályozása egyszerűbb s átláthatóbb lett, mivel egyetlen jogszabály, a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá került.

hazak.jpg

Címkék: béren kívüli juttatás cafetéria Palicz Marianna

Kezében a jegyzőkönyv – Itt a világvége?

2016.11.16. 14:04 leitnerleitner

Ahogy azt korábbi, az ellenőrzések folyamatáról szóló cikkünkben is megírtuk már, az ellenőrzés egy jegyzőkönyv átadásával, átvételével fejeződik be. Kérdés, hogy elmarasztalás esetén ezzel el is jött a világvége, vagy van még remény?

dark-clouds-and-rainbow.jpg

Címkék: adóellenőrzés Jancsa-Pék Judit

Elsősorban vagy kizárólag? – egy szó megváltoztatása elég lehet az adóelőny elvesztéséhez

2016.11.14. 10:00 leitnerleitner

Ha egy jogügylet fő célja az adóelőny elérése, akkor ezt 2017. január 1-jétől nem lehet érvényesíteni. Mindez jelentős szigorítás, hiszen eddig ilyen átminősítés csak akkor fordulhatott elő, ha a jogügylet „kizárólagos” célja az adóelőny elérése volt. – figyelmeztetett Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója. Ez az egyetlen szó különbség, akár a vállalati struktúra tervezett átalakításának 2016-os megvalósítását is indokolttá teheti.

nyilak.jpg

Címkék: adókedvezmény társasági adó Jancsa-Pék Judit

Hogy zajlik egy adóellenőrzés? Most megtudhatja!

2016.11.11. 12:19 leitnerleitner

Az adóelkerülések megelőzése, ezek gyors leleplezése érdekében számos intézkedést vezetett és tervez bevezetni a pénzügyi kormányzat. Ezek között vannak kreatív új megoldások, az új technológiára, a nemzetközi információcserére épülő eszközök, de a régi klasszikusok sem mennek ki a divatból. Most az egyik örökzöldet, az adóellenőrzés folyamatát tekintünk végig.

storm.jpg

Címkék: adóellenőrzés Jancsa-Pék Judit

Jancsa-Pék Juditot az Európai Bizottság mellett működő VAT Expert Group tagjának választották

2016.10.19. 08:53 leitnerleitner

A LeitnerLeitner osztrák gyökerű, közép-európai hálózattal rendelkező adótanácsadó cégcsoport szakértőit immár második alkalommal választották az Európai Bizottság mellett működő VAT Expert Group tagjának. A kinevezés 3 évre szól.

jancsa-pek.jpghannesgurtner.jpg

 

 

Címkék: áfa Jancsa-Pék Judit LeitnerLeitner

Jelentősen megváltoztak a jogdíjakkal kapcsolatos kedvezmények

2016.09.27. 09:00 leitnerleitner

Az OECD BEPS cselekvési tervének részeként hazánk átalakítja a jogdíjkedvezmények rendszerét. Az új szabályok 2016. július 16-tól léptek életbe, melynek hatására lényegesen csökkennek a kapott jogdíj alapján érvényesíthető kedvezmények. A módosítások a társasági adón kívül a helyi iparűzési adót is érintik.

k_f.jpg

Címkék: adókedvezmény kapcsolt vállalkozás társasági adó Jancsa-Pék Judit